Wenters Dévai v't Groene

Nieuws

Zaterdag 5 juli.
Afgelopen week zijn de dames en heren voor het eerst naar buiten geweest. Eerst op het terras donderdag en vrijdag avond even op het gras. Vandaag lekker lang. En wat kunnen ze dan lekker ravotten met z'n alle. Genieten.

http://youtu.be/-p_wGqixFBU
Maandag 30 juni.
In 1 week tijd zoveel veranderingen.
Inmiddels zijn we begonnen met pap, starter brokjes opgelost in warm water. De eerste paar dagen iedere pup langzaam stuk voor stuk voeren. Afgelopen zondag hebben we voor het eerst een grote schaal geplaats. Wat een opluchting en wat eten ze netjes. Zelden dat er 1 zijn pootje in het eten zet. Nu twee dagen verder en de eerste eten alweer een paar vast brokjes.
Spelen kunnen ze met z'n alle als de beste. Een uurtje slapen en een kwartier, 20minuten spelen. Wat een feest.

Oh ja, Mira mag meedoen aan de Europese Kampioenschappen veldwerk, Coupe de Europa. 10 Oktober reizen we af naar Oostenrijk. Spannend. We hebben nog een hele weg te gaan, maar we gaan ervoor.

http://youtu.be/uNGsj3UBSAw

http://youtu.be/hFIuIwBCWk4

http://youtu.be/B4qBKH7Q-RY

 


Zondag 22juni.
Wat een veranderingen in 1 week.
De oogjes zijn van alle pups open en ook kunnen ze horen. Ook beginnen ze lekker te stappen. Afgelopen vrijdag zijn we voor het eerst begonnen ze te voeren met puppie brokken, fijn gemalen met water en een klein beetje puppy melkpoeder. De eerste keren was een drama, 1uur om ze alle 10 te laten proeven. Nu 3dagen verder zijn de eerste die vanzelf beginnen te likken en voldaan knorren.

http://youtu.be/Vw7oCwjyCGo

http://youtu.be/oMMvagMAgdA

http://youtu.be/2FdaoUAaD8c


Bedankt Maurieen ..... Mooie foto's

Zaterdag 14 juni.
We zijn weer een fase verder. Vandaag heeft blauw zijn eerste oogje geopend!


Welkom in de wereld knul!!!

Nu maar hopen dat de rest snel ook de oogjes opent.
Van de week waren de eerste stapjes gezet. Nu lopen ze allemaal door de werpkist te wankelen. Sommige stappen er lustig op los, ander stappen en rollen nog om.

http://youtu.be/62mbHFDtFbE

En gewoon leuk om te kijken...
http://youtu.be/9Zb287bbkIE

Met Mira gaat het gelukkig goed. Ze heeft voldoende melk om alle pups te voorzien van melk. Ook is z op en top een moedertje. Ze verzorgt alle pups met geduld en het drinken laat ze toe, vaak dat ze gewoon gaat slapen. Helemaal top.

Maandag 9 juni.
Het begin is er. De eerte pogingen om de pootjes onder het achterlichaam te krijgen zijn er. Resultaat een mooie wenteling in de lengte as :)
Goed opletten in het begin oranje zijn bewegingen.
http://youtu.be/-nAEDZ0Y-n4


Zondag 8 juni.
Hoe mooi kan een week verlopen?
Vorige week hadden we niet kunnen dromen dat we nu al de veter bandjes af zouden moeten doen en de halsbandjes om zouden doen. Binnen 1 week zijn de pups zo veel gegroeit. Alles groeit gestaagt en iedere pup begint z'n eigen karakter te tonen. Zo zijn Geel en Rood de beertjes van het stel en Bruin en Grijs de onderdeurtjes. Denkt niet dat deze twee niets te eten/drinken krijgen, daar zorgen ze met z'n tweeen wel voor. Als je klein bent kun je veel makkelijk ergens onderdoor.
Nu houden wij zelf ook de kleintjes ingaten vandaar deze video.

http://youtu.be/a_m9k4jlZzc

Bij Mira is de melk productie nu volop gang. Ze kan niet weg lopen van de werpkist of er ligt een spoor van druppels melk.Hieronder de nieuwe kleurtjes van de reutjes:

 
Donker Blauw was Wit

 Licht Blauw was Blauw

 Groen was Wit Zwart

 Oranje was Blauw Zwart

 Grijs was Grijs

De Teefjes;

 Paars was Bruin

 Bruin  was Bruin Zwart

 Rose was Rose

 Geel was Grijs Zwart

 Gezellig....:)

 Buikjes vol

Woendag 4 juni.

http://youtu.be/DWFJBiLiTnk

Weer een dag voorbij met een geweldig nest met puppies en een getalenteerde moeder "Mira". Wat een engelen geduld heeft ze voor haar dochter en zoontjes.
De eerste normale dag. Alles is een beetje duidelijker geworden en ook wij hebben wat meer besef wat we moeten doen en hoe met verschillende dingen moeten omgaan. Vandaag extra veel aandacht gegeven aan de allerkleinste van de familie en het resultaat is er! Ruim 30 gram aangekomen. We zijn hier super blij mee.


Alle kleintje lekker aan het drinken

Met Mira gaat het super. Begint weer zin te krijgen om te spelen en af en toe wil ze even lekker naar buiten, snuffelen in de tuin. Niet te lang want je weet maar nooit wat er zou kunnen gebeuren. Elke pup krijgt alle aandacht die het nodig heeft. Ze slaapt nog veel tussen al het gesabbel en gelurk van de kleintjes door.


Met z'n alle 8 drinken. Wie ziet de 8ste?

http://youtu.be/qOUpGI9FtdU

Vandaag zijn van de meeste de navelstrengetjes eraf gevallen en de eerste karaktertjes worden duidelijk. Rose-zwart en grijs-zwart kunnen een blaf op zetten om bij hun doel te komen..... Pittige dammetjes zijn dit. Ook bij de reutjes zijn mooie verschillen te zien. Grijs is een heel lief zacht reutje en blauw is behoorlijk dominant. Mooi dat dit nu al duidelijk is.
Morgen weer een dag vol geknor en voldane pups.

 Gezellig met z'n alle  Voldaan ....
 Volle buik?  Voldaan .....

Dinsdag 3 juni.
Wat een dag hebben wij achter de rug.
's Ochtens wakker worden en het idee hebben wat ga ik doen en wat kan ik nog doen.
Bij deze, een mooiere dag dan deze met al die pup die slapen, drinken, knorren enz enz in een woord: “GEWELDIG”. Wat een dag!

http://youtu.be/KX_h6gPmFME

http://youtu.be/I0GcmP7ymy4


http://youtu.be/HVC7WT_gw10

Alles kan zo vredig knorren, zo lief slapen of heerlijk over elkaar heen liggen te slapen. Leuk om dit te zien. Ook Mira geeft haar gehele kroost de juiste aandacht, likt en knuffelt met elke pup.Alle pups hebben we nu 3x gewogen en sommige komen al een beetje aan terwijl andere iets gedaald zijn in het gewicht. Hier moeten we iets meer aandacht aan geven morgen.
Met Mira gaat het weer wat beter. Ze gaat met grote stappen voor uit. Ze begint haar pup te volgen waar ze zijn en wil precies weten waar ze blijven als wij ze willen wegen.Nu hadden wij hele mooie halsbandjes gekocht maar helaas passen deze nog niet. De halsjes van de pups zijn zo klein dat ze ook zo weer af kunnen. We hebben het dus moeten doen met de veters uit de verschillende schoenen die we in huis hebben. Zodra de halsbandjes passen zullen we deze gaan gebruiken.

De reutjes
 Blauw Blauw zwart Blauw zwart Wit Wit   Wit zwart Wit zwart Grijs Grijs

De teefjes
Bruin Bruin Bruin zwart Bruin zwart Rose Rose Rose zwart Rose zwart Grijs zwart Grijs zwart


Maandag 2 juni.
Na een lange nacht is het lang verwachte nestje geboren.

Gedurende de zondag daalde de temperatuur ruim een halve graad zodat het voor ons duidelijk was dat het niet lang meer kon duren. 's nacht om 12uur kwamen de eerste weeën waarna om 1:45 het eerste teefje is geboren. Kort daarop gevolg door een volgend teefje. Na de eerst volgende, een reutje bleef het lang stil. Mira gaf veel aandacht aan haar pups. Helaas een snel verloop het vervolg van de bevallingen zat er niet in. De pers weeën gaven niet de geboorte van een volgende pup en uiteindelijk zijn we in de auto gestapt naar de dierenarts. Met behulp van een keizersnede zijn de resterende 7 pups geboren. Waar we na de echo opgehoopt hadden, 7 á 8 pups zijn er 10 geworden.
5 Reutjes en 5 teefjes. Mooie verdeling.


Mira voldaan net na de geboorte

Met Mira gaat het beter en beter. Ze heeft behoorlijk geleden onder de bevalling en operatie, maar verzorgd haar pups met ferme. Belangrijkste dat ze de overige pups accepteert en dat is gelukkig. Alle pups piepen en blaffen en knorren er lekker op los, drinken lekker en kunnen heerlijk tevreden slapen.

youtu.be/2NXwnHCR4h4
Woendag 28 mei.
Het einde van de dracht komt steeds iets dichter bij.
Met Mira gaat alles goed. Ze wordt dikker en dikker. Het rennen om te spelen gaat steeds meer op het tempo wat ze kan, lannnngggzaaam. Wel heeft ze er weer plezier in, stokje ophalen, duiven voorstaan, blijft leuk. Ook bij het spelen merken we dat het gewicht toe neemt. We deden wel eens een spelletje wie het langst kon vast houden, maar dat leg ik nu af wat ze is zo zwaar aan het worden. Mooi om te zien.


Mira 8 weken


Mira 8 weken


Blijft leuk duif voorstaan


Dinsdag 27 mei.
Vandaag Mira opgegeven voor de Coupe de Europa, de Europese kampioenschappen veldwerk voor de Magyar Vizsla. Mira voldoet aan alle kwalificatie eisen, nu is het hopen dat ze mee mag doen. Afwachten mogen we met haar naar Oostenrijk. Spannend.


European Cup 2014

Zondag 25 mei.
Vandaag voor het eerst de pups gevoeld. In haar buik was veel activiteit. Het leek erop dat ze een veldwedstrijd aan het houden waren. Ongelooflijk dat het zo snel kan en fijn om te voelen dat ze er zijn en dat je dit ook nog kunt voelen.

Woensdag 21 mei
Mira 7 weken dragend.


Mira 7 weken

Zondag 18 mei.

Mira heeft haar eigen vertrouwde plekje. De werpkist staat alvast in de kamer.
Hartelijk bedankt Erika, alles past mooi inelkaar.

Woensdag 14 mei.
We zijn weer een week verder en Mira is weer een beetje aangekomen. Ze begint haar nu langzaam te beperken in het bewegen en lopen. Alles gaat in langzame galop en aangepast snelheid, tot ze een fazant ziet en er uiteindelijk achteraan mag. Ineens zie je weer de oude Mira met passie. Geweldig "even m'n dikke buik aan de kant en jagen". 
Met Mira gaat gelukkig nu beter. Het spuggen is gelukkig al een paar dagen over. 's Avond krijgt ze gelukkig weer zin om te spelen en komt trots met een speeltje aan "gaan we spelen baas". Blijft een super lieve hond.


Mira 6 weken


Woensdag 7 mei.
Mira is vandaag 5weken dragend. Langzaam wordt het steeds duidelijker.
Vanaf vandaag zijn we begonnen met kleine beetjes voeren, meerdere keren op 1dag. Mira eet nu ook alles wat los en vast zit. Van kleine stokjes tot haar eten, waar minimaal een paar korreltjes rijst in zitten. Hoezo zwanger.

Van de week gaan we de materialen ophalen bij Erika voor de werpkist. Ergens volgende week wordt de woonkamer verbouwt tot kraamkamer...... 


Mira 5 weken


Vrijdag 2 mei.
Vandaag zijn we naar de dierenarts geweest en hebben een echo gemaakt.
We hebben zo'n 7 a 8 pups geteld en de hartjes zien kloppen. prachtig om te zien.
Zo klein. Op onderstaande foto is duidelijk een hondelijfje te zien. Mira is inmiddels
zo'n 2 kilo al aangekomen en is in goede gezondheid. Ander gemaakte foto's te zien bij afbeeldingen.
Het tweede deel van de draagtijd kunnen we gaan aftellen. Spannend.
 


Echo van vandaag, 2 mei 2014

Movie 1 12MB groot te zien op youtube: http://youtu.be/fZryIBAAZkk

Movie 1 9.5MB groot te zien op youtube: http://youtu.be/COI3GV6nm6w


Donderdag 3 april.
Voor de tweede keer op naar Drago. Ook deze keer gaat de dekking naverwachting. Beiden zitten ook nu weer 15minuten vast.


Woensdag 2 april.
Op naar Drago, spannend. Bij binnenkomst is het voor beide honden duidelijk. Overduidelijk hebben ze 1 doel. Alles loopt na verwachting, ze zitten ongeveer 15minuten vast. Vanaf nu kunnen we gaan tellen.


Woensdag 2 april.

Vierde en laatste keer bloed waarde laten bepalen. Uitslag is 13,5. Mira mag gedekt worden.


Maandag 31 maart.
Voor de derde keer bloed waarde laten bepalen. Uitslag 3,9. Nog even geduld


Vrijdag 28 maart.
Voor de tweede keer bloed waarde laten bepalen. Uitslag 0,8. Mira begint nog meer van karakter te veranderen. Wil alleen maar naar buiten, overal snuffelen, ze kan gewoon haar draai niet vinden.


Dinsdag 25 maart.
De eerste keer bloed waarde, "Progesteron" laten bepalen. Uitslag 0,3. Mira is in goede conditie voor een nest. Loopsheid gaat nogsteeds volgens de afgelopen keren. Lekker eigenwijs aan het worden en enorm aanhankelijk, knuffel kont gewoon.


Donderdag 24 maart.
Mira is loops geworden. Een maand eerder dan verwacht.


Het lang verwachte nest en dan eindelijk is het zover. Het gaat beginnen.
Op naar ons eerste nestje en het eerste nestje van Mira. Alles is nieuw voor ons. Veel uitzoeken, veel lezen en informatie in winnen. Vanwege de voorkeur voor het veldwerk hebben we een reu gekozen die in deze discipline ook zijn kwaliteiten heeft.
We hebben Gércei-Vadász’ Zenith “Drago” uitgekozen op zijn kwaliteiten als jachthond. Drago is een praktijk jachthond, wedstrijd hond en een vrolijke, lieve trouwe huishond. Zijn style van jagen, exterieur, karakter en de lijn van voorouders hebben bij ons de doorslag gegeven. Wat we in de style bij het jagen van Mira misten hopen we met de combinatie met Drago aan de pups te kunnen toevoegen.
 

 

Na een lange nacht is het lang verwachte nestje geboren.


Gedurende de zondag daalde de temperatuur ruim een halve graad zodat het voor ons duidelijk was dat het niet lang meer kon duren. 's nacht om 12uur kwamen de eerste weeën waarna om 1:45 het eerste teefje is geboren. Kort daarop gevolg door een volgend teefje. Na de eerst volgende, een reutje bleef het lang stil. Mira gaf veel aandacht aan haar pups. Helaas een snel verloop het vervolg van de bevallingen zat er niet in. De pers weeën gaven niet de geboorte van een volgende pup en uiteindelijk zijn we in de auto gestapt naar de dierenarts. Met behulp van een keizersnede de resterende 7 pups zijn geboren. Waar we na de echo opgehoopt hadden, 7 á 8 pups zijn er 10 geworden. 5 Reutjes en 5 teefjes. Mooie verdeling.

 

 

Met Mira gaat het beter en beter. Ze heeft behoorlijk geleden onder de bevalling en operatie, maar verzorgd haar pups met ferme. Belangrijkste dat ze de overige pups accepteert en dat is gelukkig. Alle pups piepen en blaffen er lekker op los, drinken lekker en kunnen heerlijk tevreden slapen.