Wenters Dévai v't Groene

Over ons

In 1995 hebben we besloten een Vizsla te nemen. Ik was samen met een toenmalige collega bij een KNJV proef wezen kijken en daar waren een aantal Vizsla’s aan het werk. Geweldig. Ik was op een slag verliefd op het ras. Een Vizsla heeft veel beweging nodig dus vonden we het niet eerlijk om toen al een Vizsla in huis te nemen.

Na een lange verbouwingsperiode kregen wij in 2005 kregen onze tweede dochter en langzaam en maar zeker begon het verlangen naar hond, een Vizsla toe te nemen. Na het vele lezen in verschillende boeken, werd duidelijk dat veldwerk het doel moest zijn. Met de Vizsla wil de ik hieraan gaan deelnemen. Verbouwingen, twee kinderen kort na elkaar opvoeden dit alles vonden wij het niet verstandig om een energieke hond als een Vizsla ook nog in huis te nemen.

In de zomer 2009 hebben we het besluitgenomen een Vizsla te nemen en bij het eerste bezoek aan een veldwedstrijd ben ik in contact gekomen met Erika Elsjan. Erika verwachte een nestje van Alma. De contacten waren snel gelegd en dan 7 maart 2010 was het zover. Vanaf week 3, elke week naar Winterwijk, wachten, wachten, tot we Mira konden ophalen. 30 April eindelijk we hebben onze Vizsla in huis en dan begint de langverwachte periode. Mijn eerste hond. Trainen, leren, hond leren begrijpen hier en daar een veldje pakken en trainingen volgen. Op advies van anderen naar Frankrijk afgereisd, naar Rob Jagerszky en Geeske Veenendaal. Rob is een professioneel voorjager op het gebied van veldwerk en samen met Geeske fokken ze Epagneuls Bretons. Rob zag de kwaliteiten in Mira en besloot haar mee te in de “bus” naar Spanje. Helaas werd de reis eerder afgelast, maar Mira heeft heelveel ervaring als 9maanden oude hond opgedaan en de basis voor een veldwerk hond was gelegd.

De training aansluitend in Frankrijk, Nederland waren toegespitst op het veldwerk wat resulteert in een mooie reeks veldwerk kwalificaties. Na een moeilijk najaarsseizoen veldwerk hebben we in 2013 het velwerkseizoen kunnen afsluiten met een kwalificatie in de Open klasse, het hoogst nationaal mogelijke.